DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1961047-3,13%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Ekmen sordu: Erzurum Şehir Hastanesi’nde neler oluyor

Ekmen sordu: Erzurum Şehir Hastanesi’nde neler oluyor

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 18:07
Ekmen sordu: Erzurum Şehir Hastanesi’nde neler oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Erzurum Şehir Hastanesi’nde görev yapan dahiliye uzmanlarının yaşadığı sorunlar ve genel olarak hekim ve sağlık çalışanlarının maaşlarına ilişkin ciddi şikayetler üzerine Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na yazılı soru önergesi verdi. Ekmen, hastanede yaşanan adaletsizlikler, iş yükü sorunları ve mobbing iddialarını gündeme taşıdı, Bakanlığın bu sorunları çözmek için ne tür adımlar atacağını sordu.
Erzurum Şehir Hastanesi’ndeki Adaletsizlikler Gündemde
Ekmen, Erzurum Şehir Hastanesi’nde görev yapan dahiliye uzmanlarının artan iş yükü, haksız görev dağılımları ve idare tarafından uygulanan mobbing tarzı yaklaşımlar nedeniyle ciddi mağduriyetler yaşadığını belirtti. @hekimsen’in X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda da bu sorunların dile getirildiğini ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdığını vurgulayan Ekmen, “Bu durum, hastanede hizmet kalitesini düşürmekte ve hekimlerin istifa etmelerine neden olmaktadır,” dedi.
Sağlık Bakanlığı’na Yöneltilen Sorular
1- Erzurum Şehir Hastanesi’nde dahiliye uzmanlarının yaşadığı sorunlar hakkında Bakanlığınızca herhangi bir inceleme veya soruşturma başlatılmış mıdır? Bu sorunların çözümü için ne tür adımlar atılmaktadır?
2- Dahiliye uzmanlarının artan iş yükü, adaletsiz görev dağılımı ve idare tarafından uygulanan mobbing tarzı yaklaşımlar nedeniyle yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için ne tür tedbirler alınmaktadır?
3- Sağlık Bakanlığı tarafından hekim ve sağlık çalışanlarının maaşlarıyla ilgili yapılan düzenlemelerin neden olduğu maddi kayıplar ve hukuka aykırı uygulamalar konusunda Bakanlığınızın bir inceleme başlatması düşünülmekte midir?
4- Hekim ve sağlık çalışanlarının maaşlarının emekliliğe yansıtılması, vergi matrahının doğru hesaplanması ve mevcut mağduriyetlerin giderilmesi konusunda Bakanlığınızın bir çalışma yapması planlanmakta mıdır?
5- Erzurum Şehir Hastanesi’nde yaşanan dahiliye uzmanlarının sorunları ve genel olarak sağlık çalışanlarının maaşlarına ilişkin problemler konusunda Bakanlığınızın sorumluluklarını yerine getirmeyen yöneticiler hakkında herhangi bir yaptırım uygulanacak mıdır?
Maaş Düzenlemeleri ve Mobbing İddiaları Üzerine Çağrı
Ekmen, dahiliye uzmanlarının yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi ve mobbing tarzı yaklaşımların sona erdirilmesi için Sağlık Bakanlığı’nın acil tedbirler alması gerektiğini belirtti. “Bakanlığın, hekim ve sağlık çalışanlarının maaşlarının emekliliğe yansıtılması, vergi matrahının doğru hesaplanması ve mevcut mağduriyetlerin giderilmesi konusunda bir çalışma yapması elzemdir,” dedi.
Yöneticiler Hakkında Yaptırım Talebi
Ekmen, Erzurum Şehir Hastanesi’nde yaşanan bu sorunlar ve genel olarak sağlık çalışanlarının maaşlarına ilişkin problemler konusunda sorumluluklarını yerine getirmeyen yöneticiler hakkında herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını da sordu.
Mehmet Emin Ekmen, bu sorunların çözümü için Sağlık Bakanlığı’nın acil adımlar atması gerektiğini vurgulayarak, Bakanlığı sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.