Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, “Hem milletimiz hem de perakende sektörü olarak zor bir yıl geçirdik. Ülkemiz içinde bulunduğu durumdan tek yürek olarak çıkmayı başardı.” dedi.
KMD tarafından Vodafone ana sponsorluğunda, Nebim, Obase ve SAP oturum sponsorluğunda ve iDisplay görüntüleme sistemleri sponsorluğunda gerçekleştirilen “Perakende Teknoloji̇leri̇ Sempozyumu”nda dünya perakende sektöründeki teknolojik dönüşümler konuşuldu.
Sempozyumun açılışında konuşan KMD Yönetim Kurulu Başkanı ve Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, KMD üyelerinin 3 bin 500 satış noktasında
120 bin kişiyi istihdam ettiğini ve 65 milyar liralık ciro yarattığını söyledi.
Perakendenin çok farklı alt kategorilerinden üyeleri bulunduğunu dile getiren Özpamukçu, geniş bir yelpazeye seslenen dernek bünyesinde yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Alp Önder Özpamukçu, hem Türk milleti hem de perakende sektörünün zor bir yıl geçirdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
“Ülkemiz içinde bulunduğu durumdan tek yürek olarak çıkmayı başardı.
Artık önümüzü daha net görüp, gelişimimizi sürdürme yollarını arama vakti.
Burada gözden kaçırmamamız gereken ve her geçen gün daha da önem kazanan konu ise verimlilik. Zor geçen 2016 yılı, maliyetlerimizi daha sıkı kontrol etmemizi ve yatırımlarımızı daha verimli hale getirmeyi zorunlu kıldı. Verimli olmanın yolu da doğru iş birlikleriyle doğru kararlar verebilmekte yatıyor.
Perakende Teknolojileri Sempozyumunun, özellikle teknoloji yatırımlarımızda önümüzdeki seçenekleri ve perakende trendlerini görebilmemiz, perakende deneyimlerinden faydalanabilmemiz ve bilgi alışverişinde bulunabilmemiz açısından çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Perakendede dijitalleşmeyi işlerimizi büyütmek ve aynı zamanda verimliliğimizi artırmak için büyük bir fırsat olarak görüyoruz.”
– “Dijitalleşme modern perakendede olmazsa olmaz hale geldi”
Sempozyumun, Türkiye’nin perakendede teknolojik özel çözümler geliştiren ulusal ve yerel firmaların daha da büyük adımlar atmasını sağladığını belirten Özpamukçu, yaşamın her alanında olduğu gibi perakende sektörünün tüm süreçlerinde de teknolojinin desteğiyle dijitalleşmenin artık vazgeçilmez olduğunu söyledi.
Sadece süreçleri yönetmekte değil, tüketicileri takip ederken de teknolojiden bolca faydalanıldığını belirten Özpamukçu, şunları kaydetti:
“Ayrıca sektörümüzü düzenleyen mevzuattaki değişimler de hayatımıza yeni teknolojilerin girmesini sağlıyor. Burada önemli olan, ihtiyaçlarımız için doğru teknolojileri seçebilmek ve optimum maliyetle bu yatırımı hızlıca gerçekleştirebilmek. Yoğun rekabetin yaşandığı perakendede hızlı adapte olabilmek ve bunu sürekli kılmak büyük önem taşıyor.
Doğru geliştirilmiş bir teknolojik çözüm, perakendecilerin işini kolaylaştırırken bu çözümü geliştiren firmaların da uluslararası arenada yolunu açabiliyor. Perakende Teknolojileri Sempozyumu, perakendecilerle çözüm ortaklarını bir araya getiren yapısıyla, bu amaca da hizmet ediyor. Ayrıca, verimli olmanın yolu da doğru işbirlikleriyle doğru kararlar verebilmekte yatıyor.
Perakendede dijitalleşmeyi verimlilik için büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Dijitalleşme modern perakendede olmazsa olmaz hale geldi, maliyetlerimizi indirgemek, süreçlerimizi müşterilerimiz ve ekiplerimiz için hızlı ve basit hale getirmek dünya çapında rekabetçi olmamız için zorunlu.”
-“Yeni dünyada müşterinin satın alma kararı inanılmaz kompleks”
Vodafone Bireysel Ticari Pazarlama Kıdemli Müdürü Murat Helvacı da sempozyum kapsamında düzenlenen panelde yeni nesil perakendenin ipuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Dijital dünyanın ve teknolojinin son hızla ilerlediğine dikkati çeken, ilginç olanın ise teknolojinin hızı değil, insanların bu hıza gösterdiği adaptasyon olduğunu belirten Helvacı, cep telefonu ve tabletlerin günümüz dünyasında insan hayatındaki yerine işaret ederek, yeni nesillerin bu dijitalliğin içine doğduklarından bahsetti.
Dijital hayatın genç nesillerin yeni normali olduğunu dile getiren Helvacı, hayatın önemli parçası olan dijitalleşmenin müşterilere olan etkilerine değinerek şunları anlattı:
“Dijitalleşme ile birlikte yeni bir tüketici, yeni bir müşteri var artık karşımızda. Mağazaya geldiğinde artık cebindeki telefon sayesinde her şeye sahip. Artık müşteriler mağazaya geldiğinde tanınmak, karşılanmak ve güç kazanmak istiyor. İstediği sadece ürünle ilgili bilgi almak değil, hem öncesinde hem sonrasında desteklenmek, doğru, dürüst, şeffaf şekilde iletişime geçilmesini istiyor.
Yeni dünyada müşterinin satın alma kararı inanılmaz kompleks. Artık müşteri mağazaya gelmeden önce ürünle ilgili onlarca siteden bilgi toplayıp, elinde online güçle mağazaya giriyor. Çok farklı bir perakende dünyası ile karşı karşıyayız. Peki bu dünya perakende mağazalarının yerini alabilir mi? Alamaz. Bugün bir müşterinin markayla duygusal bağ kurabileceği tek mecra hala mağazalarımız. Ve mağazalarımızda ürünü deneyimlemek müşteri için çok önemli.”
Murat Helvacı müşterilerin fiziksel deneyimle beraber dijital olarak da destek almak istediklerinden bahsetti. Yeni nesil perakendenin bir numaralı önceliği ve yeniliğinin dijital mağazalar olacağını belirten Helvacı, müşteriye satın alma kararını verdirecek yegane işin deneyimleme ve bunların mağazalarda sunulması olduğunu söyledi.
Perakendenin online ile savaşmak yerine, online yanında müşteriye gitmesi gerektiğinden bahseden Helvacı, konuşmasında yeni nesil perakendede online ile internetin iç içe geçmesi, kişiselleştirilmiş müşteri beklentileri, mutlu müşteri gibi girdilerin önemini anlattı.
Google Kurumsal Ülke Müdürü Önder Güler de katıldığı panelde, mobil cihazların günümüzde geldiği nokta ve tüketicilerin sahip olduğu teknolojinin kurumlarda kullanılmasının öneminden bahsetti. Görünen birçok yeniliğin mobilde olduğunu belirten Güler, dijital şirket formülünün yeniden tanımlanması gerektiğini söyledi.
3.SAYFA
02 Ocak 2025GÜNDEM
02 Ocak 2025GÜNDEM
02 Ocak 2025GENEL
02 Ocak 2025SPOR
02 Ocak 2025GENEL
02 Ocak 20253.SAYFA
02 Ocak 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.